mandag den 30. april 2012

Rabarbertid...

Så er det forår i køkkenhaven - årets første rabarber er høstet.

Når rabarberopskrifterne begynder at dukke op i bladene, bliver jeg fristet til at afprøve noget nyt med mine fantastiske rabarber, der er drevet frem under klokke.  Sorten kender jeg ikke - har fået en blok af venner.
Disse rabarber bliver helt sprøde og pinkfarvede - der bliver kun ca. 1 kg. og så skal der vælges opskrifter med omhu!!



I år blev jeg fristet til at lave lidt marmelade blandet med danske jordbær - en skøn rabarberkage med mandeldej og så en kold rabarbersuppe af resten.


Jeg har  lige læst at man ikke skal drive rabarberne hvert år - det kan de vist ikke klare, men jeg har gjort det i 3 år i træk og det er gået fint. Jeg vil dog lytte til rådet og lade planten hvile til næste år.
Jeg har sat nogle nye sorter i år og de skal også stå et par år, inden jeg kan drive dem. Men de smager jo også skønt når de bare gror helt almindeligt...

Drivpotten har jeg nu sat over en strandkål, der er startet op under en omvendt potte. Planten har jeg købt i Holland for 3 år siden og blev rådet til at vente med drivningen...

3 kommentarer:

  1. Ummm... det ser skisme godt ud, Helle :-) Bliver helt sulten.

    Ja som du ved, driver jeg jo også mine planter hvert år - med succes.

    Rigtig god aften :-)

    Kh. Marlene

    SvarSlet
  2. Tak - jamen det smagte også godt!
    Ja, måske det er noget pjat, det med at man piner planten ved at drive hvert år. Den vokser jo bare videre på vanlig vis resten af året.
    Kh Helle

    SvarSlet
  3. I am extremely impressed along with your writing abilities, Thanks for this great share.

    SvarSlet