tirsdag den 15. januar 2013

Den må du prøve...

                                                                         Sneglevin

Jeg vil varmt anbefale denne skønne klatreplante - Sneglevin eller Phaseolus Caracalla, der stammer fra Sydamerika. Jeg købte frø sidst år og var meget spændt på om det blev til noget. I kender garanteret det med at falde for en meget speciel plante med en fantastisk blomst og så erfare at den overhovedet ikke kan trives - endsige komme i gro på disse breddegrader.
Sådan havde jeg det med Sneglevin - faldt for billedet og købte frø fra Plants Of Distinction og havde ikke de store forventninger til projektet.
Der var 8 store frø i posen og jeg såede de 4 i hver sin papirspotte - i april måned. De 2 spirede og jeg satte dem i hver sin potte ( med en stor kugle, som jeg forestillede mig at den skulle sno sig omkring), hvor den ene blev sat i haven og den anden i drivhuset - og så kom der ellers gang i planterne. De skød hurtigt i vejret og de kugler jeg havde forestillet mig de skulle dække - var slet ikke nok. Blomsterne lod dog vente på sig!

Først sent og kun på den plante, der stod i drivhuset, begyndte der at udvikle nogle mærkværdige pupper og da de så sprang ud, var de ligesom lovet - helt fantastiske og med en dejlig duft.
Desværre skulle jeg have sået dem i januar ( på posen stod der januar - april ) for så havde jeg garanteret fået tidligere blomster. Derfor vil jeg så nu ... og jeg har store forventninger og noget at have dem i!

Hvis du har et drivhus eller orangeri, skulle du prøve - vær opmærksom på at de gror MEGET i løbet af en sæson. Jeg har købt nye frø i London  fra Thompson&Morgan, men jeg har set at BH-frø har dem i sortimentet. God fornøjelse - du bliver ikke skuffet...


Hilsen Helle - med ambitioner om mere aktivitet på bloggen i 2013

7 kommentarer:

 1. Tak for påmindelsen, Helle - så vil jeg skynde mig at så det brev, jeg har fået af dig :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, gør det og du har jo helt optimale forhold i dit skønne drivhus. Jeg forstiller mig allerede det skønne syn og håber at se flere farvevarianter i år. Det ser nemlig ud som om de kan have flere farver indefor den sart gule/rosa/violette skala.
   Forøvrigt er der kun 4 frø i posen fra Thompson&Morgan - fra Plants of Distinction var der 8...
   Kh Helle

   Slet
 2. Hvor ser den spøjs og spændende ud Helle - skønt at frøene ikke skuffede....for du har ret de mere eksotiske planter er ikke altid glade for de danske vejrforhold.

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. nej, og man blir jo så fristet... men denne her skal så også gro i drivhus, men den er virkelig skøn - jeg fik 3 blomster og var ellevild! kh Helle

   Slet
 3. Har du prøvet at overvintre den? Den skulle være flerårig og stedsegrøn.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jesper. Nej, det har jeg ikke og jeg synes ikke at den jeg har i år ser særlig stedsegrønagtig ud. Faktisk har den smidt mange blade, men der er stadig rigtig mange knopper, som udvikler sig... Men, jeg kan jo da lade den stå inde i potten og beskytte den godt.

   Slet
 4. Very great post. I simply stumbled upon your blog and wanted to say that I have really enjoyed browsing your weblog posts. After all I’ll be subscribing on your feed and I am hoping you write again very soon!

  SvarSlet