tirsdag den 17. januar 2012

Nu er det tid...

Så kan det vist ikke trækkes længere - opstarten på havens flor og spiselige afgrøder.
Som jeg kan læse på mange blogs, har posten travlt med at bringe frø fra nær og fjern til entusiasterne - os der har erfaret, at man ikke skal vente for længe, for så er der udsolgt. F.eks havde jeg udset mig nogle skønne løvemund på Sarah Ravens hjemmeside, men der kom jeg for sent. Det gør man kun 1 gang.
Jeg har i år købt frø fra Plants of Distinction ( england ), Silene og denieuwetuin ( belgien ) og lidt herhjemme fra. Er ikke færdig med frøindkøbene endnu, men blomsterne er næsten hjemme. Jeg mangler dog en vigtig sort, nemlig lathyrus, men dem køber jeg her, når jeg støder på dem.


Det med at alt er i hus, holder jo nok ikkehelt, for man lader sig ofte friste af en farve eller form - lige noget der passer her eller der!
Så er der alle de frø man har samlet og byttet sig til - har allerede indset at der er brug for mere plads. Det har jeg heldigvis mulighed for at lave og min mand må på træ-arbejde igen!

                                      De søde frøposer herover har jeg købt hos Birgitte Hasholt.

Der er så megen inspiration at hente på de skønne blogs, både herhjemme og fra Sverige. F.eks. har jeg set en svensker bruge nodepapir til paperpotteren - det ser virkelig fint ud og jeg har lige fundet en nodebog med det rette format. Så er det bare med at få rullet nogle potter, mens der kører nyheder over skærmen!
Jeg vil også prøve at så i Pluggboxèn - en spirekasse jeg har fået i butikken og som ser praktisk ud.

Starten går i morgen - og det første jeg vil så er artiskok... dem har jeg haft held med i flere år - de er 2 årige her hos mig, så der skal nye til hvert år. En skøn plante.
Godt haveår til alle - forventningens glæde er stor og energien til havearbejdet ligger og luer...

7 kommentarer:

 1. Kære Helle, den første sending er i hus! Sara Ravens frøsortiment har jeg også kigget på, og der er flere ønsker - overvejer at skynde mig til tasterne ; - )
  Kh Birgitte

  SvarSlet
 2. Ja, vent ikke for længe. Har lige fået øje på det svenske firma "rara växter" og nu er jeg ikke så sikker på at mine lathyrus skal købes lokalt! Hold da op for et udvalg - jeg er solgt...
  God arbejdslyst med frøene
  Kh Helle

  SvarSlet
 3. Ja, man kan godt nok hurtigt blive fristet! Nu har jeg også lige været inde på Sara Ravens hjemmeside - efter at Birgitte lige nævnte den - og sikke smukke skærmblomster, der er - wow :-)

  Rara Växter har jeg bestilt fra for mange år siden, men jeg har helt glemt dem igen.

  Smukke frøposer - dem kan man da kun blive glad af at se på :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 4. Ja det er en skøn tid Helle....når drømmene og fristelserne for næste sæsons anskaffelser er ved at være i hus. Har noteret din skønne "Nicitiana Mutabilis Triangle" ned på min huske seddel over hvad jeg skal holde øje med når jeg surfer rundt.

  Såede atiskokker første gang sidste år....men var ikke så heldig med udfaldet......men lige nu er der én der står med et lille nyt artiskokhoved nede mellem bladene - så måske jeg er heldig den overvintre.

  Dorthe

  SvarSlet
 5. Kære Dorthe. Jamen så må du passe godt på den artiskok, nu det bliver rigtig koldt.
  Sommeren var ikke prangende, så det er måske derfor de var lidt sølle!
  Jeg har selv været ude med lidt beskyttelse idag - til mine hortensier - synes de er kommet så godt frem at jeg er nervøs. Sidste år var de nemlig ikke så blomsterrige pga sen kulde.
  Ja, der er meget at se til som havejer!
  Jeg kan ikke huske om jeg har frø liggende! tjekker ved lejlighed.

  Hilsen Helle

  SvarSlet
 6. Hejsa

  Jeg er glad for at høre, at der er andre som er godt i gang med frøkøbene. Hvordan er din erfaring med spiringsevnen hos frø fra England? Jeg har på et tidspunkt købt fra et sted i England der hed noget med suffolk, og de spirede nærmest ikke.

  De bedste hilsner fra
  Eva-Andrea fra madoghave.blogspot.com

  SvarSlet
 7. Hej Eva-Andrea
  Godt igang er måske for meget sagt - har kun sået 3 sorter Artiskok. Tomaterne er de næste og så klokkeranker. Jeg har mange gange sået for tidligt, så planterne er blevet for ranglede. Det kommer ofte an på om man kan holde en tilpas lav temperatur.
  Frø der ikke vil spire, har jeg også prøvet - både herhjemmefra og fra udlandet. Jeg tror nogle gange, man lader sig friste af noget eksotisk og lidt mere besværligt, der kræver først kulde og så varme eller andre forhold som det kan være svært at "skaffe". Men - generelt er jeg godt tilfreds med frø fra udlandet.
  Held og lykke med forårs arbejdet...
  Hilsen Helle

  SvarSlet